ГРОМАДСЬКА ІНІЦІАТИВА. У Полтаві відкрили Центр правового захисту прав пацієнтів, працівники якого безплатно захищатимуть інтереси хворих, які опинилися сам на сам із лікарською недбалістю, і регулюватимуть спірні питання між медиками та хворими. Таких центрів лише кілька в Україні, а їхня найголовніша перевага в тому, що тут не тільки консультуватимуть і даватимуть поради, а й гарантують забезпечення відповідального супроводу кожної окремої справи та повне документування фактів. Це робитимуть юристи організації. За словами одного з них, Юрія Ромашка, центр обстоюватиме права всіх пацієнтів.

— Прийом громадян проводитимемо на базі стаціонарного центру правової допомоги. У нас також працює телефон довіри. Поки що прийматимемо людей раз на тиждень, у перспективі — тричі. Здійснюватимемо і виїзні прийоми громадян у районах раз на тиждень. Надаватимемо інтернет-консультації, — розповів Юрій Ромашко. Він також зазначив, що юристи — фахівці у галузі медичного права — допомагатимуть і медикам уникати конфліктних ситуацій.

Полтавський Центр правового захисту прав пацієнтів співпрацюватиме із лікарями для максимально точного розв’язання спірних питань.