СПРАВА. Коли в черговій частині Лебединського міського відділу внутрішніх справ, що на Сумщині, пролунав дзвінок, оперативна група у складі дільничного та слідчої вирушили на виклик за адресою, яку назвала схвильована жінка. Та ніхто не міг передбачити, як розвиватимуться подальші події.

А було так. Не зовсім твереза мешканка одного з населених пунктів району, яка недавно повернулася з місць позбавлення волі, вирішила помститися правоохоронцям. Тільки-но ті ступили на подвір’я, вона разом з дружиною брата почали погрожувати: мовляв, свого часу потрапила за грати саме через таких міліціонерів.

За збігом обставин, на виклик прибув дільничний Олександр Гончар, який і справді кілька років тому брав участь у розкритті злочину: тоді ця жінка порізала співмешканця.

П’яна компанія накинулася на Олександра, намагаючись забрати в нього табельну зброю. Перший попереджувальний постріл не подіяв, довелося робити другий і в цей час прикривати собою слідчу, до якої теж хотіли дістатися захмелілі родичі. Жінка, яка викликала оперативників, схопила ножа… Але міліціонер вибив його з рук нападниці. Довелося викликати підкріплення — тоді вдалося пов’язати дебоширів.

Як повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС у Сумській області, порушено кримінальну справу проти учасників нападу на правоохоронців. Бажання помститися міліціонерам обернеться жіночці щонайменше у три роки нового ув’язнення. Покарання чекає й на інших учасників нападу.