Інвестиційні проекти у сфері енергозабезпечення Чернівці реалізовуватимуть за допомогою Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO), що фінансує широкий спектр проектів у країнах Центральної і Східної Європи та в Україні зокрема. Організаційні, фінансові та технічні питання такої співпраці обговорили під час робочої зустрічі Чернівецький міський голова Олексій Каспрук і старший менеджер NEFCO Бо Еске Ніхус. 

— Розглядаємо можливість завдяки нашим інвестиціям провести модернізацію систем теплопостачання міста із запровадженням енергозберігаючих технологій, — зазначає технічний консультант компанії Сергій Фашевський. — На реалізацію такого проекту потрібно залучити 5 мільйонів євро. Ми вже склали спільний план організаційно-технічних заходів, які дадуть змогу розпочати співпрацю вже восени цього року.

— Це високий рівень довіри до Чернівців такого серйозного партнера. Адже йдеться про залучення фінансової допомоги, яка перевищує річний обсяг фонду соціально-економічного розвитку міста. Не маю сумніву, що наша співпраця буде результативною, і це вже нинішньої зими відчують чернівчани, — заявив Олексій Каспрук.

У планах — розгорнути спільні проекти, що покращать стан довкілля Чернівців, зокрема очищення води, переробку відходів тощо.