У відомій притчі про верблюда і вушко голки йдеться про низькі ворота, через які двогорба тварина може пройти лише опустившись на коліна. А ми сприймаємо цей образ буквально, завдяки чому уява митця Володимира Казаряна та його майстерність створили справжню дивовижу. Чернігівці змогли помилуватися цією та іншими прекрасними мікромініатюрами на виставці «Восьме диво світу», яка відкрилася в Колегіумі на Валу.

Цілий караван верблюдів розташувався у вушку голки. Щоправда, роздивитися витвір мистецтва, як і решту робіт майстра, можна тільки через мікроскоп. Макові і рисові зернята, риб’яча луска, зріз волосся — таке тло для своїх творів обирає пан Володимир. Говорить, що найважче у цій справі — зосередитися і заспокоїтися настільки, аби під час створення чергового мікрошедевра можна було робити надзвичайно точні рухи в проміжках між ударами серця власноруч виготовленими інструментами.

Східна екзотика: верблюди у вушку голки. Фото з сайту sevnovosti.com

Власним портретом на рисовому зерні можуть похвалитися одиниці. Володимир Казарян створив таке диво для кількох відомих людей, зокрема актора Арнольда Шварценеггера. А зараз працює над мініатюрою для Папи Римського.

До Чернігова художник приїхав зі своєю музою і натхненницею — дружиною Оленою. На відкритті виставки митець читав власні поезії, грав на гітарі і співав. А шанувальники його творчості зачудовано споглядали, як багато дивовижного може поміститися у маленькому світі мініатюр.