Під час Міжнародної конференції на підтримку України, що відбудеться в Києві 28 квітня, будуть обговорені питання відновлення територій сходу України, бізнес-клімат та інвестиційні можливості в Україні, аграрна політика та реформи в цій сфері, а також енергетика і енергоефективність. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді України в п’ятницю, 24 квітня.

 

Арсеній Яценюк наголосив, що уже за нинішньою інформацією на конференцію прибудуть 270 міжнародних партнерів, відкриватиме її Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер.
У конференції також візьмуть участь Президент України Петро Порошенко, Комісар європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан, Прем'єр-міністр Латвії (країни головуючої в Раді ЄС) Лаймдота Страуюма та інші високопосадоовці.

За словами Глави Уряду, завдання Міжнародної конференції – «отримати від наших західних партнерів оцінку реформам, які проведені в Україні, які підтримані українським Парламентом і підготовлені українським Урядом разом із Президентом».

У рамках конференції будуть проведені чотири дискусійні панелі, на які запрошені як члени Уряду України, так і іноземні фахівці. Теми панелей — відновлення східних областей України, бізнес-клімат та інвестиційні можливості в Україні, аграрна політика та реформи в цій сфері, а також енергетика і енергоефективність.

Докладніше про Міжнародну конференцію на підтримку України читайте на сайті www.supportforukraine.com