Ця галузь, як і багато інших, переживає нині досить складні часи. Брак фінансування, слабка інфраструктура — все це зумовлює численні проблеми в наданні послуг, впливає на їхню якість. Однак, незважаючи на це, черкащани сповнені рішучості підвищити рівень туристичної привабливості Шевченкового краю. Разом із розв’занням поточних завдань, як розповіла начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності  департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації Анастасія Скрипченко, нині робота в туристичній сфері набирає обертів. Цьому сприяє й активна позиція громадськості.

— Туристи їдуть туди, — зауважила Анастасія Іванівна, — де відбувається щось цікаве. Тож, незважаючи на складну ситуацію в Україні, ми не маємо права стояти осторонь, а навпаки вбачаємо своїм завданням піднімати патріотизм за рахунок проведення туристичних заходів. Тому  зосереджуємо увагу на організації вишкільних таборів для молоді тощо.

Недавно, під час зустрічі представників влади, бізнесу та громадськості, які активно працюють у туристичній галузі, затверджено план заходів до кінця поточного року та розглянуто пропозиції на наступний з метою створення фестивального календаря. Таке планування, на думку учасників зустрічі, дасть змогу як бізнесу, так і громадськості ефективніше використовувати туристичний потенціал регіону, залучати більшу кількість туристів та урізноманітнити дозвілля гостей.

Відбулася презентація проекту створення на Черкащині так званих тематичних сіл. Побувавши в Польщі, де подібні проекти мають неабияку популярність, представники туристичної галузі вирішили створити і втілити побачене на Черкащині. Директор турагентства «Від краю до краю» Назар Лавріненко запропонував почати зі створення «Села хліба», де були б представлені всі етапи вироблення цього продукту — від лану до столу. Проект здобув схвальну оцінку всіх фахівців галузі та громадських організацій, які дали згоду максимально долучитися до його реалізації. Тепер — черга за ініціативними та завзятими людьми, без яких будь-який проект може залишитися тільки папірцем.