Понад тридцятьом переселенцям з Луганської та Донецької областей, які прибули на Сумщину, допомогли працівники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області. Вони своїм транспортом зустрічали приїжджих на залізничному вокзалі, доставляли їх до місць тимчасового проживання, надавали першу допомогу.

Нещодавно рятувальники приймали трьох жителів Луганщини, серед яких 99-річна бабуся. Через важку травму вона прикута до ліжка, тож надзвичайникам довелося докласти чимало зусиль і професійного хисту, аби із залізничного вокзалу разом із медиками доправити її до сумських родичів на третій поверх житлового будинку. Для цього знадобилися навіть пневматичні ноші, за допомогою яких таки вдалося акуратно перенести стареньку.

А ще в урочищі Баранівка, що на околиці Сум, працівники ДСНС влаштували день безпеки і спорту. До організаторів долучилися навчально-методичний центр цивільного захисту населення, обласне відділення НОК, СумДУ, міський центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх», рятувальники-водолази, клуб «Барса».

У заході взяли участь понад 200 дорослих та їхніх дітей, зокрема тих, хто знайшов тимчасовий прихисток у заміському таборі «Дружба».

Програма передбачала не лише уроки безпечної поведінки на воді та в побуті, а й розважальні ігри, конкурси, змагання. Тож учасники трохи відволіклися від щоденних клопотів і проблем, а заодно набули корисних навичок, що неодмінно стануть у пригоді.