Його рамки, на відміну від телевізійного, дещо розширено. Наприклад, усі 25 учасників можуть мати собі за мету не лише схуднути на десять кілограмів, а й сісти на шпагат, пробігти марафон, підтягнутися 30 разів тощо. Головне, щоб вони досягли задуманого і переконалися: мрії таки збуваються. Під час конкурсу, який розпочався ще в липні й завершиться в середині вересня, відчайдухи стрибали з парашутом на харківському летовищі «Коротич».

До стрибків з парашутом учасників проекту «Я зможу!» готували досвідчені інструктори. Фото прес-служби Харківської міської ради

Як розповів командир ланки парашутної підготовки Олексій Коновалов, стрибали учасники з десантним парашутом із висоти 820 метрів. Готували хлопців до випробувань один день досвідчені інструктори. За цей час парашутисти-дебютанти встигли ознайомитися з облаштуванням літака, з якого робили стрибок, та безпосередньо з парашутом. Учасників навчили, що і як слід правильно робити під час стрибка, приземлення, а також у повітрі.— На цьому етапі проекту «Я зможу!» немає ні кращих, ні гірших, — говорить представник організаторів змагань начальник управління з питань фізкультури і спорту Харківської міської ради Костянтин Курашов. — Перемагають ті, хто визначив  собі мету, подолав свій страх і зумів правильно приземлитися, додержуючись вказівок своїх учителів. Переможців, за словами Костянтина Курашова, визначать за підсумками всіх змагань. Вони отримають грошову винагороду на ярмарку спорту, який відбудеться 13 вересня на майдані Свободи.