У Сумах започаткували проект із геометрично-філософською назвою «Квадрат успіху».  Його мета — щороку у вересні, коли городяни і гості обласного центру відзначають день міста, вшановувати тих, хто особливо уславив свою маленьку батьківщину тими чи тими справами, досяг високих результатів у праці, навчанні, спорті, мистецтві тощо. Неодмінний атрибут ритуалу з ушанування переможців — сходження на вершину пам’ятника цукру, що зведений у формі кубика рафінаду.

На переконання ініціаторів, цукровий пам’ятник неодмінно асоціюється з іменами представників відомої династії цукрозаводчиків Харитоненків, які уславили рідне місто не тільки в колишній Російській імперії, а й загалом у світі. Адже завдяки батькові і синові Суми стали відомими, а  Харитоненки зійшли на п’єдестал високого успіху.

Під час недавніх урочистостей ушанували перших переможців. Як повідомив Сумський міський голова Геннадій Мінаєв, ними стали семеро випускників загальноосвітніх шкіл міста, які під час зовнішнього незалежного оцінювання здобули максимальну кількість балів — 200.

Щоправда, четверо з них не змогли прибути на церемонію вшанування, оскільки вже розпочали навчання у вишах Москви, Києва та Харкова. Отже, переможні лаври поділили Анна Денисова, Катерина Потапенко та Анна Загребельна. Дівчатам вручили  відповідні нагороди, а батькам  подякували за  виховання. Наступного року міська влада планує піти ще далі: відкрити алею Слави, на якій усі майбутні лауреати на спеціальних квадратних табличках із бронзи залишатимуть автографи у формі власної долоні.