Як повідомляє УНІАН, український уряд після п'яти місяців роботи досяг макроекономічної і фінансової стабілізації в країні і має змогу перейти до заходів зі стимулювання економічного зростання, які включають заходи для повернення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, сказала міністр фінансів України Наталія Яресько під час щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку в Грузії.

Міністр повідомила, що під час зборів ЄБРР презентувала міжнародним партнерам проведені українською владою реформи в енергетичному секторі, антикорупційні заходи і трансформацію у фіскальній та банківській сферах.

«Ми п'ять місяців попрацювали над макроекономічною і фінансовою стабілізацією, і таким чином зупинили волатильність гривні, значний відтік депозитів, суттєво знизили фіскальний дефіцит порівняно з 2014 роком. Це як база фінансової стабільності, яку ми маємо перетворити на економічне зростання. Наша мета — у 2016 році повернутися до зростання в економіці, і найближчим часом потрібно робити все можливе для повернення інвестицій: і внутрішніх, і зовнішніх», — заявила Яресько у відеокоментарі, розміщеному на сторінці Міністерства фінансів у соціальній мережі Facebook.

За словами міністра, заходи з повернення інвесторів включають істотну дерегуляцію, щоб поліпшити і спростити умови ведення бізнесу, а також поліпшення податкової політики і реформування державних підприємств, оскільки вони неефективні і не поповнюють бюджет країни.

«Наш досвід із ліцензією з 3G свідчить, що стратегічні інвестори однаково зацікавлені у співпраці з Україною. На базі договору про торгову асоціацію з Європейським Союзом Україна стає платформою, де всі інвестори з будь-якої країни можуть брати участь і обіймати провідні позиції з експорту на європейський ринок, беручи до уваги девальвацію нашої валюти, що забезпечує рівень конкурентоспроможності, якого немає в інших. Тобто наше завдання — перейти від стабільності фінансової системи до зростання», — додала пані Яресько.