ЗАСТЕРЕЖЕННЯ. Масові зіткнення у Єгипті за участю ісламістів (прихильників колишнього президента Єгипту Мурсі) й тих, хто підтримує нову владу країни, призвели до численних людських жертв. Маcштабні заворушення сталися не лише в Каїрі, а й у багатьох великих містах — Луксорі, Бені-Суейфі, Асьюті, а також у населених пунктах провінцій Шаркія і Дакахлія. Дані про жертви протистояння різняться в рази. Різні джерела називають цифри від півсотні до майже 3 тисяч. Владі не залишалося нічого іншого, як запровадити надзвичайний стан і комендантську годину. 

У зв’язку з останніми подіями вітчизняне зовнішньополітичне відомство поширило відповідні рекомендації громадянам України. Через загострення політичної ситуації в Єгипті, проведення акцій протесту та заворушення, а також введення надзвичайного стану МЗС України застерігає наших громадян про небезпеку перебування у Єгипті та пропонує утриматися від поїздок до цієї країни без нагальної потреби.

Тим, хто перебуває у Каїрі, рекомендуємо  уникати відвідання Центральної площі Тахрір та прилеглого до неї району Гарден-сіті; території навколо президентського палацу  (р-н Геліополіс); мечеті Рабіа Ель-Адавія (район Наср-сіті), району Гіза. Слід максимально обмежити пересування столицею та іншими населеними пунктами, а також поки що утримуватись від автомобільних подорожей.

Відпочивальникам у курортних містах на узбережжі Червоного моря (міста Хургада та Шарм-Ель-Шейх) радять проводити відпочинок на території готельних комплексів та не виїздити за їх межі, повідомляє прес-служба МЗС.

Усім громадянам, які перебувають у Єгипті, рекомендовано утримуватися від відвідання місць скупчення людей, несанкціонованої фото- й відеозйомки, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації. Не рекомендовано вступати у політичні суперечки з місцевим населенням.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід без зволікань звертатися до Посольства України в Арабській Республіці Єгипет за телефоном (працює цілодобово) +201000039648 або телефонувати на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України +380442381657.