Останнім часом не було такого дня, щоб українські військові не піддавалися потужним обстрілам російською стороною. Всупереч заявам високопосадовців сусідньої держави, тривають артилерійські обстріли наших населених пунктів та позицій Збройних сил України у прикордонних з Росією регіонах. Продовжується вторгнення у повітряний простір України російської військової авіації та безпілотників, відбувається безперервне нарощування важкої бронетехніки та підрозділів російської армії, а також облаштування їхніх вогневих позицій уздовж українсько-російського державного кордону. Внаслідок обстрілів є жертви серед цивільного населення та військовослужбовців, зруйновано житлові, адміністративні та господарські будівлі.

Міністерство закордонних справ України своєю нотою вкотре висловило категоричний протест російській стороні у зв’язку з актами агресії проти нашої держави, які було вчинено з 1 по 3 серпня цього року. Зокрема, з території Росії завдано чимало артилерійських ударів по позиціях Збройних сил України поблизу пунктів пропуску через державний кордон «Довжанський», «Дякове» та «Червонопартизанськ», населених пунктів Дякове і Станиця Луганська у Луганській області та населеного пункту Амвросіївка Донецької області.

У районах населених пунктів Благовіщенка, Герасимівка, Золотарівка, Красна Талівка, Широке та Юганівка Луганської області було зафіксовано вторгнення у повітряний простір України з території Росії одинадцяти вертольотів Мі-8, Мі-24 та Ка-52. Проникали з території Росії у повітряний простір України й безпілотні літальні апарати, які збирали розвідувальну інформацію в районі прикордонного пункту пропуску «Довжанський», населених пунктів Герасимівка, Золотарівка, Благовіщенка та Юганівка Луганської області, а також Сєдове Донецької області.

Окрім того, російські спецслужби продовжують надавати підтримку терористичним організаціям «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», а також засилати бойовиків-найманців в Україну для дестабілізації ситуації. Саме російською зброєю та за участі російських громадян ведуть бойові дії проти України та її народу.

У ноті МЗС вкотре висловлено категоричну вимогу до російської сторони — негайно покласти край таким злочинним діям, спрямованим проти незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, відвести війська від кордону з Україною та приєднатися до зусиль нашої держави і міжнародного співтовариства з метою стабілізації ситуації в Донецькій та Луганській областях.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»