Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр після телефонної розмови з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом, міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і головою Адміністрації президента Росії Сергієм Івановим, інформує iPressз посиланням на DW.de.

Крім того, в німецькому зовнішньополітичному відомстві повідомили, що особиста зустріч представників контактної групи та представників бойовиків сходу України повинна відбутися в найближчий час після відеоконференції.

Зазначимо, канцлер ФРН Ангела Меркель 13 липня поспілкувалася з президентом РФ Володимиром Путіним під час фіналу Чемпіонату світу з футболу в Ріо-де-Жанейро, де обидва політики обговорили ситуацію на сході України. Вони запропонували мирні переговори з терористами у форматі відеоконференції.

Сьогодні користувачі українського сегмента Facebook постять з цього приводу на офіційному акаунті Меркель коментарі одного й того ж змісту - "Danke Frau Ribbentrop", що означає "Дякую, пані Ріббентроп". Таких "теплих подяк" уже понад 37 тисяч.

Нагадаємо, консультації за участю представників України (Леоніда Кучми), Росії (Михайла Зурабова), ОБСЄ і сепаратистів ("прем'єр ДНР" Олександр Бородай), а також Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича проходили в Донецьку 23 і 27 червня.