У Збройних сил України може з'явитися нова форма, а також нова система розпізнавання військових звань офіцерів і знаків родів військ на беретах елітних підрозділів.

Концепцію нової уніформи армії України в середині травня представлять на розгляд Президенту і Головнокомандувачу Петру Порошенку.

«Титанічна, копітка, безкоштовна, як завжди, в нашому випадку, робота. За тиждень будуть готові концепції, будуть представлені міністру оборони і Верховному Головнокомандувачу», — зазначив пан Бірюков.

Нині п'ять груп під керівництвом Віталія Гайдукевича працюють над різними концепціями зовнішнього вигляду Збройних сил України.

До сьогодні в армії України, як і в Росії, використовують радянську систему розпізнавання звань офіцерського складу — за розміром зірок на погонах. Тепер запропоновано розрізняти їх за фігурним галуном унизу погона, а зірки замінені на німецькі ромби.

Кокарду на береті армії України, яка являє собою суцільну емальовану бляху, планують замінити на велику об'ємну фігуру, яку також можна побачити на беретах армії Німеччини.

ТСН