ПРОЕКТИ. У квітні на лівому березі Кальміусу в центральній частині Донецька розпочнеться  спорудження багатофункціональної спортивної споруди «Кальміус Арена». Згори цей суперсучасний і багатофункціональний об’єкт нагадуватиме латинську літеру D — від назв одночасно обласного центру, однойменного баскетбольного клубу, а також хокейного клубу «Донбас». 

Об’єкт беруться зводити в ході підготовки до проведення в Україні у 2015 році чемпіонату Європи з баскетболу як один з шести запланованих майданчиків для гри у помаранчевий м’яч.

«Поки що це найвражаючий проект із тих, які мені доводилося бачити, —зізнався на презентації проекту «Кальміус Арени» генеральний секретар ФІБА—Європа Каміл Новак. — Євробаскет є одним із найбільших і найулюбленіших змагань, і майданчик, де він проводиться, — це дуже важливий момент. Зважаючи на те, що я тут побачив, «Кальміус Арена» буде чудовим місцем для проведення чемпіонату Європи з баскетболу та поштовхом для подальшого розвитку цього виду спорту в Україні».

За змаганням баскетболістів з трибун зможуть спостерігати 13 тисяч 500 глядачів. Окрім цього, новобудова буде ще й домашньою льодовою ареною хокейного клубу «Донбас» (12 тисяч 800 місць для вболівальників), також є намір проводити тут поєдинки боксерів, змагання гімнастів, а ще концертно-розважальні програми, які зможуть відвідувати 16 тисяч 500 глядачів. Причому трансформуватиметься споруда в разі потреби лише за одну ніч.

 Як зазначив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, вже стало доброю традицією, що в Україні відбуваються змагання найвищого рівня, зводяться сучасні спортивні об’єкти, і тому слід подякувати всім, хто причетний до реалізації чергового такого проекту, а насамперед — керівникам ХК «Донбас».

«Кальміус Арену» заплановано ввести в експлуатацію в лютому 2015 року.