У Києві презентували соціальні ролики для вітчизняного телебачення, покликані зупинити хвилю російських спекуляцій щодо святкування Дня Перемоги в Україні. 

Герої відео — ветерани Другої світової війни, яким телефонують їхні онуки: солдат української армії та медсестра з військового госпіталю. Ці діалоги набагато краще, ніж політична риторика, розповідають про справжнє ставлення «бЕндерівців», як іменує нас російська пропаганда, до пам’яті наших дідів, які зупинили фашизм. Їхній подвиг ми ніколи не забудемо.

Один із авторів ідеї Олександр Смирнов написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Ми, сучасні бандерівці з Харкова та Одеси, Миколаєва, Херсона, Кременчука, Запоріжжя, Маріуполя і Дніпропетровська, заходу і сходу, півночі, півдня, Криму й міста-героя Києва, вітаємо наших дідусів і бабусь з Днем Перемоги!»

Ролики створені українськими рекламістами на замовлення групи «Інформаційний спротив» за підтримки Національної гвардії й Національного військово-історичного музею.

Попри жорсткий графік роботи, максимум уваги цьому проекту приділив режисер міжнародного рівня — Елі Свердлов (Ізраїль).

— Я давно співпрацюю з Україною й відчуваю міцний зв’язок із нею. Наші фільми розповідають про різні покоління та їхню боротьбу за свободу, яка передається від батьків до дітей, від дідів до онуків. Як ізраїльтянин це дуже добре розумію, — сказав він.

Партнером Елі Свердлова став першокласний український оператор Дмитро Яшенков.

Жодної секунди не вагаючись, підтвердили свою участь у зйомках зірки вітчизняного кіно. Роль діда-льотчика зіграв народний артист України Володимир Талашко, бабусі-ветерана — заслужена артистка України Ніна Антонова. Образи молодих героїв втілили актори Ярослав Кучеренко та Тетяна Храпач.