У межах спецоперації «Акциз-2015» спільними зусиллями оперативних працівників фіскальної служби Черкащини та працівників міліції ліквідовано підпільний цех з виробництва лікеро-горілчаних напоїв, який майже півроку діяв у гаражному приміщенні одного з автокооперативів обласного центру.

Організаторами підпільної гуральні виявилися двоє місцевих жителів, раніше засуджених за аналогічний злочин. Підпільне виробництво влаштували в орендованому гаражі. В антисанітарних умовах виготовляли водно-спиртову суміш, а для поліпшення смакових якостей та кольору додавали різні хімічні інгредієнти та барвники. Небезпечний для вживання алкогольний фальсифікат реалізовували у пластикових ємностях жителям області за ціною 28 гривень за літр.

Оглядаючи підпільне виробництво, правоохоронці виявили та вилучили майже 10 тисяч літрів спирту на суму 920 тисяч гривень, понад 7 тисяч літрів  готової до реалізації фальсифікованої підакцизної продукції, значну кількість пластикової тари, обладнання для незаконного виробництва алкогольних напоїв та допоміжне устаткування, а також кошти від реалізації фальсифікату в сумі 18 тисяч гривень готівкою. Загальна вартість вилучених у підпільній гуральні товарно-матеріальних цінностей становить 1,7 мільйона гривень.

Фахівці роблять експертні оцінки вилученої підакцизної продукції, встановлюють походження спирту та канали збуту незаконно виготовлених горілчаних напоїв. Стосовно тіньових ділків розпочато кримінальне провадження.