Забезпечення коштами місцевих бюджетів Буковини перевищило затверджені радами показники на 30%. З початку року скарбниці Чернівецької області збагатилися на 250 мільйонів гривень. 

— Платежі зросли за всіма джерелами податкових надходжень. Це результат принципової позиції податківців і відповідальності платників податків у дотриманні законодавства, — наголошує начальник головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак.

Так, платники єдиного податку спрямували до скарбниць громад 37,1 мільйона гривень, що на 8,5 мільйона перевищило торішній показник січня—березня. На 8,4 мільйона збільшено надходжень від плати за землю (загалом перераховано 37,7 мільйона), на 21 мільйон гривень — від доходів фізичних осіб.

«Фіскальна служба постійно проводить на місцях звірки з місцевими органами самоврядування і земельних ресурсів, аби забезпечити відповідність задекларованих показників земельних площ з обліковими даними, що важливо при справлянні платежів за землекористування, — каже Михайло Сеничак. — Це дало змогу залучити цього року до земельного оподаткування 55 юросіб і 13 суб’єктів господарської діяльності (орендна плата)».

А ще суб’єкти господарювання регіону сплатили понад 27 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу під?акцизних товарів.