ТРАНСПОРТ. Незабаром на рівненських вулицях з’явиться поповнення: 10 тролейбусів, які прибули з Польщі.

Хоч вони не нові й уже працювали у сусідів, та це  крок уперед, вважає міський голова Рівного Володимир Хомко. А надто в нинішній економічній ситуації: «Перед нами стояла дилема: купити один новий тролейбус за 2 мільйони гривень чи 10 тих, що були у використанні, але мають цілком пристойний вигляд і технічний стан, за мільйон.

Одна машина нічого не вирішує, а ось 10 значно поліпшать транспортну ситуацію в місті. Тож зупинилися на другому варіанті, провели тендер, який виграла польська фірма. Вирішити ж питання з коштами допоміг голова облдержадміністрації.

Окрім того, вдалося знайти 300 тисяч гривень на монтаж спеціальної стрілки в електролінії біля Будинку офіцерів, щоб оптимізувати один із наших найдовших тролейбусних маршрутів».

Позбутися маршрутних таксі, які забруднюють місто, — давня мрія Володимира Хомка. Уберегти Рівне він планує за допомогою тих-таки «рогатих», які є екологічно чистим і порівняно дешевим видом транспорту. Якщо нині проїзд у маршрутці коштує 2,50 (і це не межа), то в тролейбусі — 1,50 гривні. 

А вже найближчим часом Рівненський міський голова поїде до Львова, щоб побачити, як працює виготовлений там дуобус (тролейбус, який може проїхати до 20 кілометрів без електричного живлення, на акумуляторах). Якщо він себе виправдає, то неодмінно з’явиться у Рівному, обіцяє Володимир Хомко.