Прохолодна та дощова погода не призвела до затягування строків сівби ярих і зернобобових культур. Про це йшлося на селекторній нараді в Міністерстві аграрної політики і продовольства. Щоправда, нині зарано більш-менш точно прогнозувати цьогорічний врожай зернових — слід дочекатися сходів культур на всіх засіяних площах.

Поки що значні запаси вологи позитивно позначаються на озимих культурах, 88% яких перебувають у хорошому стані, повідомляє УНІАН. Сівбу ярих і зернобобових культур уже проведено на площі понад 5,1 мільйона гектарів, що становить 72% запланованого зернового клину для цих культур.

Цукровий буряк посіяно на 98% площ (233 тисячі гектарів), соняшнику — на 60% (2,7 мільйона гектарів), сої – на 47% (892 тисячі гектарів). Гречку в 2015 році планується посіяти на площі 118 тисяч гектарів при плановій нормі для України 180 тисяч гектарів. Загальну посівну площу під урожай поточного року заплановано в межах 26,5 мільйона гектарів. Зокрема площа зернового клину становить 14,9 мільйона гектарів, з яких 7,9 мільйона гектарів припадає на озимі культури, 7 мільйонів — на ярі та зернобобові.