З початку року нечесним роботодавцям столиці донараховано понад 83 мільйони гривень податку на доходи фізосіб (ПДФО), повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у м. Києві.

Перевірки діяльності роботодавців щодо неналежного оформлення та нарахування заробітної плати співробітникам на підприємстві проводяться в тому числі за скаргами працівників. Роботодавці-зловмисники часто офіційно виплачують працівникам середньомісячну заробітну плату, нижчу за мінімальний рівень, встановлений законодавством (1218 гривень), а левову частку реальних доходів видають їм «у конвертах», тим самим позбавляючи їх соціальних гарантій та впевненості в майбутньому.

Загалом із початку року від небайдужих киян до податкових інспекцій столиці надійшло 236 скарг на своїх роботодавців. Результат — до державної та місцевої скарбниці сплачено понад 4 мільйони гривень.

Крім того, податківці здійснюють постійну роботу щодо своєчасного виявлення, руйнування схем ухилення від оподаткування та дотримання трудового законодавства столичними роботодавцями.

Так, за результатами податкових перевірок виявлено, що майже 67 тисяч киян упродовж півріччя отримали «в конвертах» понад 17 мільйонів гривень «чорної» заробітної плати. Виводячи на «чисту воду» махінаторів з «конвертами», податківці столиці мобілізували до бюджету 83 мільйони 279 тисяч гривень та повернули найманим працівникам соціальні гарантії. 

Відділ економіки
та державного управління  «Урядового кур’єра»