Нині в Оршанецькому навчальному центрі під Черкасами проходять спеціальну підготовку кілька сотень прикордонників із різних областей. З огляду на ситуацію на Донбасі до програми тренувань ввели додаткові заняття: готують снайперів, досвідом діляться учасники Антитерористичної операції, які акцентують на тактичній та вогневій підготовці. Усі вони вже не новачки, багато хто прослужив на кордоні п’ять і більше років.

Випущені снаряди влучають точно в ціль. Фото з сайту каналу ІСТV

Офіцер прикордонної служби Володимир, приміром, уже понюхав пороху на сході, не раз із товаришами виходив зі скрутних ситуацій, зокрема відбивав раптові атаки терористів, не раз був під обстрілом. Його бойовий доcвід стане у великій пригоді тим, хто готується захищати кордони. В основі специфічних занять лежить досвід, здобутий під час проведення Антитерористичної операції.

З переходом на вищий бойовий рівень прикордонникам необхідні нове оснащення та бойовий захист. Це добре розуміє керівництво ДПСУ. За його повідомленням, невдовзі служба одержить 20 нових машин БТР, нові вантажні автомобілі та екіпірування з урахуванням підвищених вимог. Бійці, яких направлять на посилення українсько-російського кордону, одержать усю необхідну захисну амуніцію.

Оперативно-бойові підрозділи, які здобули підготовку в Оршанецькому навчальному центрі, готові будь-якої миті стати на захист українського кордону.