Міністерство інфраструктури України розглядає можливість передачі аеропортів «Бориспіль» і «Львів» у довгострокове управління міжнародним операторам.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час економічного симпозіуму «Україна: Звільнення від пострадянського спадщини», передає РБК-Україна.

«Про приватизацію основних аеропортів «Бориспіль» і «Львів» не йдеться, але довгострокові контракти з міжнародними професійними операторами — це той напрям, в якому ми можемо ще подумати. Отже, щодо інфраструктури — це портова інфраструктура, яка не буде приватизуватися, а також інфраструктура водоканалів та колії «Укрзалізниці», все інше — будемо обговорювати», — сказав пан Пивоварський.

Він також додав, що портова інфраструктура залишиться у державній власності і тільки навігаційні, стивідорні послуги будуть приватизовані.

Як повідомляв Укрінформ, з 2 квітня введено режим «відкритого неба» у міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. В інтерв'ю агентству міністр інфраструктури Андрій Пивоварський підкреслив, що такий крок дасть змогу не лише залучити до Львова більше авіакомпаній, завантажити аеропорт і збільшити туристичний трафік в регіоні, а й покаже європейським партнерам готовність України до інтеграції в авіаційній галузі.

Ділова Україна