Попри нинішні економічні труднощі, промисловий сектор Сумщини активно допомагає бійцям, які відстоюють незалежність України на її східних територіях. Кожне звернення військовиків знаходить розуміння і практичну підтримку в робітничих колективах.

Зокрема, днями в зону проведення АТО передано понад три десятки одиниць автомобільної техніки одного із заводів області: бортові машини, тягачі, самоскиди, мікроавтобуси, авто медичної допомоги, причепи тощо. Регулярно коштом товариства ремонтують транспорт, задіяний у бойових операціях.

Допомогло підприємство і сумським прикордонникам, відправивши їм 100 ліжок, 150 матраців, кілька сотень наволочок і простирадел. А для військових потреб — 0,5 кілометра телефонного польового кабелю, 600 метрів дроту, 90 касок, ломи, кувалди, пили, кирки, саперні лопати, понад 3 тонни металевих листів для посиленого бронювання автомобілів тощо.

На замовлення Сумського обласного військкомату виготовлено спеціальні металоконструкції, відвантажено зварювальні електроди, заправлені кисневі балони. Цими днями робітники закінчують зварювати спеціальні решітки для приміщень, у яких зберігатиметься зброя та інший військовий реманент.

Триває виробництво захисних акумулятивних екранів на техніку — таке замовлення надійшло від однієї з частин Національної гвардії України.

Перераховують промисловики матеріальну допомогу на лікування воїнів, зокрема поранених бійців — співробітників СБУ. Підтримали заводчани колегу, син якого зазнав поранення на полі бою.

Як повідомили у профкомі підприємства, військову службу на сході несуть понад 250 працівників заводу. За ними зберігаються робочі місця, їм сплачують заробітну плату, а днями кожному видано по тисячі гривень премії. Крім того, до колективного договору внесено зміни, які передбачають додаткові 14 днів оплачуваної відпустки по поверненні із зони бойових дій, аби бійці провели цей час з рідними і відпочили після такого тяжкого і виснажливого випробування.

Колектив одностайно вирішив відмовитися від урочистостей з нагоди професійного свята, що буде незабаром, а передбачені для цього кошти спрямувати на потреби військовиків. Але головне — щоб усі герої повернулися до рідних домівок і на роботу живими і здоровими.