Два роки тому на чемпіонаті Європи з водних видів спорту кращий результат серед українських спортсменів показав досвідчений Валерій Димо. 27-річний киянин у плаванні брасом здобув срібну медаль. Цього року продемонструвати швидкі секунди в берлінському басейні готові й інші лідери нашої збірної — Сергій Фролов і Максим Шемберєв, Дарина Зєвіна і Любов Король.

Як ми вже повідомляли, першу нагороду в скарбничку нашої дружини приніс Андрій Говоров. Майстер батерфляю з Дніпропетровська, який зараз тренується під керівництвом італійського спеціаліста Андреа ді Ніро, фінішував третім у фінальному запливі на 50 метрів.

При цьому наш атлет показав такий самий час, як Бенджамін Прауд із Великобританії — 23,21 секунди. Володарів золотої нагороди теж виявилося двоє: однакові результати мали француз Флоран Манаду та Євгєній Цуркін з Білорусі. Нагадаю, що 22-річний Андрій у півфіналі виграв свій заплив, встановивши рекорд чемпіонатів Європи — 22,87 секунди.

Українці Олександр Бондар та Максим Долгов вибороли бронзові медалі в синхронних стрибках із вишки. Золото здобула пара з Німеччини — Патрік Хаусдінг і Саша Кляйн, срібло у білорусів Вадима Каптура і Євгенія Корольова. Для Бондаря ця нагорода стала вже другою на континентальній першості. У перший день змагань Олександр разом із киянкою Юлією Прокопчук став срібним призером у командних змаганнях.

Золото завоювали росіяни Віктор Манібаєв та Надєжда Бажина, а на третю сходинку п’єдесталу піднялися німці Саша Кляйн та Тіна Пунцель.

У китайському Нанкіні українська пловчиня Анастасія Малявіна принесла четверту медаль до скарбнички нашої збірної. У фінальному запливі на 100 метрів брасом із результатом 1:08.16 призерка чемпіонату світу та Європи серед юніорів фінішувала третьою, оновивши свій особистий рекорд.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав нашу спортсменку, тренерський склад збірної та Федерацію плавання України з цим здобутком, побажавши спортивної вдачі, наснаги та безмежних сил для підкорення нових олімпійських вершин. 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»