Вчора, 12 серпня, російський співак виступив з концертом у Святогірську в дитячому таборі «Перлина Донеччини». Своїм виступом він порадував зокрема і біженців з інших міст Донбасу.

Він виконав кілька пісень під гітару для переповненого залу, знімав глядачів на свій телефон, залюбки з ними фотографувався і роздавав автографи.

Мешканці Святогірська та переселенців зустріли російського співака вигуками «Молодець!» та «Дякуємо!»

«Я хотів би донести дуже просту думку, яку мені вселили мої батьки, коли я був дуже маленьким, Мені здається, що всім дітям треба вселяти саме цю думку. Що дружити добре, а сваритися погано, це неконструктивно. Жити в мирі це добре, а воювати погано. Нацьковувати одного на іншого це некрасиво. А брехати взагалі негарно. Якщо в дитинстві тобі це пояснили то ти із цим виріс. А якщо тобі до 5 років цього не пояснили, то в тебе вже потім може бути спотворення, деформація твоєї свідомості», сказав співак журналістам.

Свій вчинок Андрій Макаревич пояснив тим, що Україна і Росія – це сусідні країни і від цього вже нікуди не дітись.

«Нам однаково жити поруч. І ми нікуди від цього не подінемося. Нам доведеться знову вчитися дружити і говорити одне з одним», – додав співак.

Після Святогірська музикант також відвідав звільнений Слов'янськ та Семенівку.

Раніше Андрій Макаревич неодноразово виступав проти агресії Росії щодо України і брав участь у «Марші Миру», на який вдягнув синьо-жовту стрічку.

iPress.ua