Ворожу пропаганду слідом за телебаченням перекриють і в Інтернеті, оскільки йдеться про національну безпеку. Про це заявив учора на прес-конференції «Інформаційне мовлення в зоні АТО», зорганізованій інформаційно-аналітичним центром РНБО, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«За прикладом інших країн вимикатимемо сайти, які несуть зло нашим людям. Там є технічні і юридичні аспекти, рішення прийматиме суд. Потрібно визначити критерії, за якими такі сайти будуть вимикати», —зазначив він. І додав, що блокуватимуть і окремі сторінки в соціальних мережах з метою недопущення поширення інформації про вербування потенційних терористів, найманців. «Ми повинні позбавляти можливості терористів і сепаратистів спілкуватися Інтернетом та будувати свої злочинні плани», — цитує Антона Геращенка Укрінформ.

Радник міністра внутрішніх справ розповів журналістам, що міліція взялася активно моніторити кабельні інформаційні мережі, щоб  унеможливити мовлення російських каналів.

За його словами, МВС та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ведуть спільну роботу з очищення кабельних каналів. У вівторок міністр підписав наказ про повний моніторинг кабельних мереж в Україні, щоб убезпечити від мовлення заборонених російських телеканалів.

До роботи задіють і низову ланку: залучать навіть райвідділи міліції. А кабельним операторам-порушникам грозитимуть адміністративні штрафи й позбавлення ліцензії.

Водночас радник міністра повідомив, що моніторитимуть не лише кабельні мережі, а й внутрішні трансляції у громадських місцях, лікарнях, готелях.

Не зайвим буде і встановлення пристроїв технічного блокування російських телеканалів в обладнанні для прийому супутникового сигналу.

Нині три телевежі в зоні проведення Антитерористичної операції — в Луганську, Донецьку та Ровеньках (Луганська область) — залишаються захопленими терористами. Про це на прес-конференції сказав голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. За його словами, в Луганську телевежу відключено від електропостачання, в Донецьку — регулярно відключають.

Він також поінформував, що станом на вівторок відновлено мовлення 8 інформаційних каналів у Краматорську і Слов’янську на Донеччині, а в Лисичанську та Попасній (Луганська область), Костянтинівці та Артемівську (Донецька область) мовлення відновлено відповідно до ліцензій. Крім того, відновлено мовлення після спроби теракту в Маріуполі Донецької області.