Молодіжна збірна України практично забезпечила собі участь у стикових матчах за право зіграти на Євро-2015. Команда Сергія Ковальця, що складається з гравців віком до 21 року, переграла однолітків зі Швейцарії з рахунком — 2:0.

Уже в дебюті зустрічі, яка проходила в Черкасах, господарів поля вивів вперед  захисник київського «Динамо» Дмитро Рижук, який на дальній стійці замкнув навіс з кутового від Калитвинцева. На 73-й хвилині гості залишилися в меншості: другу жовту картку за зрив атаки побачив перед собою Феделе.

Після цього спрацювала друга заміна нашого тренерського штабу. Сольний рейд флангом від Владислава Калитвинцева завершився точною передачею Руслану Лемешеву — 2:0. Могли наші хлопці забити і третій м’яч, однак форвард луганської «Зорі» Пилип Будківський не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем.

— У сучасному футболі атакує і захищається вся команда, — нагадав після фінального свистка головний тренер молодіжки Сергій Ковалець, який вчора відзначив своє 46-річчя. — Всі гравці зіграли дисципліновано, команда провела дуже хороший матч.

Останню зустріч відбірного турніру українці зіграють 8 вересня проти збірної Ліхтенштейну.

У понеділок національна збірна країни розпочне свій шлях до фінального турніру чемпіонату Європи-2016. На полі НСК «Олімпійський» підопічні Михайла Фоменка зіграють з командою Словаччини.

Напередодні наш майбутній суперник провів контрольний поєдинок з Мальтою. Попри те, що господарі поля мали беззаперечну перевагу, їм вдалося забити лише один м’яч. У воротах одного з відвертих аутсайдерів європейського футболу розписався Немец.

Фаворит нашої групи Іспанія з мінімальним рахунком 0:1 поступилася французам. За 17 хвилин до фінального свистка переможний м’яч забив форвард Ремі. Ще один з конкурентів синьо-жовтої дружини — команда Білорусі в рідних стінах розгромила Таджикистан — 6:1.

З інших товариських матчів варто відзначити зустріч двох важковаговиків футбольного Старого Світу — Італії та Нідерландів. Бронзовий призер останнього чемпіонату світу поступився «Скуадрі Адзуррі» з рахунком — 0:2.