Нещодавно в стінах Держфінінспекції України підбили підсумки конкурсу дитячого малюнка «Я — з родини ревізорів», який п’ятий рік поспіль проводять з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Тут виявляють і підтримують дитячі таланти, розвивають мислення малюків щодо ревізорської роботи, а також формують у суспільстві позитивний імідж Державної фінансової інспекції. Юні таланти змагаються у вікових категоріях до 7 років та від 7 до 13.

Роботи настільки різноманітні, що визначити переможців стає дедалі складніше. Проте переможцями стали ті, хто за допомогою олівців, фломастерів та фарб зумів доступно передати на папері сутність роботи своїх батьків, котрі стоять на захисті державних фінансів, повідомила прес-служба Держфінінспекції у Херсонській області.

Нинішній конкурс проходив під гаслом «Щаслива родина — щаслива країна». Отже, 83 учасники показали власне бачення родинних цінностей, рідної країни та навколишнього світу. Тож журі довелося ретельно визначати призерів. Серед них немало юних талантів з Херсонщини.

Знайомство з роботами дітей вражає: це і патріотичні настрої, і поінформованість щодо значень слів «бюджет», «екологія», «безпека побуту і праці», обізнаність зі специфікою роботи дорослих, любов до родини та країни. Своєї мети конкурс досягнув давно — він уможливив долучити нове покоління до розуміння такої потрібної роботи, як фінансовий контроль у державі. Чимало робіт без перебільшення можуть претендувати на рекламний плакат Держфінінспекції України.

 Любов ДМИТРЕНКО
для «Урядового кур’єра»