Старшокласники з Дніпропетровщини склали найкращий килим із квітів на Всеукраїнському конкурсі з флористики та фітодизайну «Казкова країна», який нещодавно відбувся у Києві. За підсумками двох турів у номінації «Квіткові килими: Україна — єдина країна» йому віддали перше місце. Як школярі бачать єдність країни, вони представили у викладеній квітами картині  «Україна — це я, Україна — це ми» розміром 1,2 на 1,2 метра.

 Збірну юних квіткарів Придніпров’я представляли учні  Жданівської середньої школи Солонянського району: де?в’ятикласниці Анастасія Бесараб, Анна Третяк, Вікторія Шайда та одинадцятикласник Дмитро Шайда. Для складання конкурсних композицій вони використовували квіти, які самі виростили на подвір’ї своєї школи.

Заквітчували у столиці «Казкову країну» команди з дванадцяти областей України. У фіналі за першість із квітникарства змагалися у трьох номінаціях: «Флористична скульптура», «Квіткові килими: Україна — єдина країна» та «Квіткові килими: казкова Україна». Окрім  виготовлення квіткових килимів та флористичних скульптур, юні квіткарі мали ще й творчо захистити перед журі свої витвори.

Але найкраще самі за себе «говорили» квіти, які своїм казковим різнобарв’ям не залишали байдужим нікого із глядачів.