ТУРИСТОВІ НА ЗАМІТКУ. Видано путівник по православних святинях Закарпаття. До 1025-ї річниці хрещення Русі вийшло в світ друге видання книжки «Православні монастирі Закарпаття. Путівник». Видання підготував до друку видавничий відділ Української православної церкви мукачівської єпархії, її автори — кандидат історичних наук Ужгородського національного університету Юрій Данилець і благочинний Грушівського монастиря ієромонах Пімен (Мацола). В ньому можна знайти докладні відомості про 40 чернечих обителей (17 — у складі мукачівської, 23 — хустської єпархій), що розміщені на території області. «Поява й існування на землях Закарпаття численних монастирів — окрема величезна сторінка історії краю, — сказав на презентації видання архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор. — Протягом трьох років книжка вийшла друком уже вдруге і затребувана тими, хто цікавиться історією церкви, православних святинь».

Велика кількість фотоілюстрацій, адреси, телефони, розклад богослужінь — з цими знаннями прочанам і туристам легше визначитися з маршрутами поїздок. «Те, що путівник може бути використано для туристичних потреб, підтверджує цікавість, виявлена до нього туроператорами. Від них надходять численні замовлення, і ми готові їх задовольнити», — сказав голова інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії Олександр Монич.

Автори путівника започаткували організацію пізнавальних екскурсій до християнських святинь краю, які представлені в книжці. На її основі відзнято відеофільм.