Працівники Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська продовжують закуповувати медичні засоби, необхідні в зоні проведення Антитерористичної операції.

— Відгукнулися усі відділення лікарні, адже від наявності ліків, перев’язувального матеріалу на передовій залежить життя наших бійців, — розповідає завідувач відділення лабораторії Галина Марків. — На зібрані кошти закупили гемостатичні губки, дезинфікувальні засоби, найперше для оброблення ран, шовний матеріал, зокрема одноразові запаковані голки з ниткою для зашивання ран у польових умовах, еластичні бинти, противірусні препарати і мазі, сорбенти, протиалергійні ліки, знеболювальні препарати.

Представники фармацевтичних фірм подекуди відпускали призначені для фронту препарати нижче за собівартість. Активісти ініціативної групи «Свій за свого» зібрані медичні засоби передали військовослужбовцям на блокпости.

На черговій медичній раді головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк звернувся до медиків із проханням, щоб до збирання коштів долучилися всі лікувальні заклади міста. Протягом кількох днів за благодійні кошти лікарі переобладнали і оснастили автомобіль швидкої допомоги, який уже вирушив на схід.