Початок травня видався досить насиченим міжнародними зустрічами на високому рівні. Серед переговорів чільне місце посідають перемовини Президента Петра Порошенка з міністром закордонних справ та юстиції Сінгапуру К. Шанмугамом, під час яких сторони обговорили питання міжнародної безпеки та розширення сфер економічного співробітництва. 

Поважний гість заявив про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, наголосивши, що його країна засудила анексію Криму, як і засуджує будь-які спроби порушення суверенітету інших держав. Президент запевнив співрозмовника, що він гордий за свій народ, який, спираючись на підтримку всього світу,  бореться за мир, свободу й незалежність своєї країни.

Петро Порошенко закликав сінгапурський бізнес збільшити обсяги інвестування в Україну. І, аби не бути голослівним, звернув увагу на масштабну приватизацію, особливо наголосивши на тих заходах, які проводяться задля створення сприятливого інвестиційного клімату. Він сподівається й на тіснішу співпрацю в рамках Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

«Наше співробітництво може бути дуже плідним. Особливо в логістиці, авіації та космічних проектах, науковій та військово-технічній сферах, охороні довкілля, комунікаційних технологіях, запровадженні електронного урядування», —  цитує слова Президента його прес-служба.

К. Шанмугам висловився за розширення співробітництва, особливо в економічній та безпековій сферах, в обміні досвідом державного управління, боротьбі з корупцією. І це не просто слова. За приклад він навів програму, за якою урядовці з різних країн приїздять до Сінгапуру, працюють там деякий час та розробляють свої пропозиції. Він запропонував Україні долучитися до такої ініціативи. А Петро Порошенко передав запрошення Президенту та Прем’єр-міністру Сінгапуру відвідати нашу країну у зручний для них час.