Яхтсмени з Києва, Дніпропетровська, Нікополя, Енергодара, Світловодська, Каховки та Запоріжжя змагалися в трьох перегонах на Дніпрі в акваторії острова Леніна.

— Сонячні вітрила яхт як символ миру та спокою в нашій країні об'єднали під прапором «Запоріжсталі» яхтсменів з усієї України, — зазначив віце-президент Запорізької обласної федерації вітрильного спорту, головний суддя регати Геннадій Іщенко.

— Нинішнього року на утримання яхт-клубу наш комбінат інвестував близько двох мільйонів гривень. На цій базі працюють дві секції вітрильного спорту для дітей та дорослих, в яких займаються близько ста осіб.

У традиційній регаті взяли участь 250 яхтсменів. Фото з сайту reporter-ua

Українські вітрильники щороку з нетерпінням очікують на ці традиційні престижні змагання. Один з учасників перегонів з Дніпропетровська, готуючись до регати, виготовив для своєї команди козацьку булаву. За допомогою цього талісмана яхта «Ластівка» намагалася здобути прихильність праслов’янської богині прісних вод Дани і богині морської вдачі Фетіди, що колись неодноразово здобували козацькі мореплавці, які успішно ходили на своїх чайках на той бік Чорного моря.

Забігаючи наперед, зазначу, що його улюблениця-яхта «Ластівка», на жаль, не потрапила до числа переможців. Утім, цей факт не дуже й засмутив Андрія. Бо юнак переконаний: його «морське щастя» — не перемога, а участь у перегонах. За результатами трьох гонок судді визначили переможців у різних класах: «Мілена» Запоріжжя, «Гетьман» Енергодар, «Діамант» Нікополь, «Оса» Дніпропетровськ, «Інтра» Нікополь, «Північна Кароліна» Енергодар і «Мамай» Нікополь.