Новим автомобілем — на базі ГАЗ-2705 із комплексом спеціального обладнання АРА-м — поповнився технічний парк пожежно-рятувальної служби на Вінниччині. Коштує машина немало — майже 745 тисяч гривень, а придбано її за рахунок обласного бюджету.

«Сподіваюся, що це дасть змогу рятувальникам ще ефективніше виконувати свої непрості й відповідальні обов’язки. В області ввійшло в систему передбачати кошти на потреби служби надзвичайних ситуацій в обласному бюджеті. Цієї доброї традиції ми дотримуватимемося і надалі», — зазначив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, вручаючи ключі від автомобіля, функціональне застосування якого дуже широке. Він призначений для оперативної доставки і забезпечення дій чергових змін. А також доставки спеціального обладнання до місця виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих, рятування людей, заблокованих унаслідок дорожньо-транспортних пригод, надання першої медичної допомоги, ліквідації локальних вогнищ тощо.

 За словами начальника управління ДСНС в області Руслана Шевчука, автомобіль поповнить транспортний парк підрозділу в Немирівському районі, де в ньому найбільша потреба. Зауважимо, що машини цього типу вже є у 12 найбільших районах області.