Уже не вперше уповноважений Президента України з урегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко та народний депутат України Марія Іонова сприяють доставці міжнародної гуманітарної допомоги у край. Цього разу вони привезли обладнання для медичних установ. Зокрема данську техніку для міліцейської лікарні, яку створюють у Сєверодонецьку. Народні обранці підкреслили, що створення цього лікувального закладу, а також обласної дитячої лікарні в Лисичанську стало можливим завдяки закону про військово-цивільні адміністрації, над яким, за словами Ірини Геращенко, «працював і очільник Луганщини Геннадій Москаль».

Його позиція та досвід дуже важливі саме тепер, коли «триває розширення європейського кола друзів України, щоб надати допомогу медичним установам Донбасу».

«Влада розробляє нову програму такої підтримки та створення позитивного іміджу України, що міститиме насамперед намагання активніше подавати об’єктивну інформацію про Донбас», — підкреслила Ірина Геращенко під час прес-конференції в Сєверодонецьку.