Орієнтуючись на актуальну військову тематику, телефонні шахраї змінюють свої злочинні схеми. Не гребують і найуразливішою темою.

Раніше з допомогою телефону вони виманювали чималі, почасти останні, кошти у людей, сповіщаючи їм: мовляв, їхнього родича затримали міліціонери, а за звільнення його від кримінальної відповідальності потрібні гроші. І люди останні копійки переводили на рахунки шахраїв.

Тепер аферисти освоюють нову «тему» — ошукують батьків бійців АТО. Такий випадок нещодавно зафіксовано у Бердянську (Запорізька область).

Місцевому жителю невідомі телефоном повідомили, що його син у лікарні. Мовляв, хлопець перебуває в Дніпропетровському госпіталі, його стан лікарі оцінюють як важкий. Для якісного лікування необхідно сплатити 46 тисяч гривень.

Батьки повірили, тому що син саме ніс контрактну військову службу в зоні АТО. Тому без вагань перевели на рахунок афериста вказану суму. Тільки згодом, коли дізналися, що їхній захисник живий і здоровий, зрозуміли — їх ошукали.

Вони звернулися по допомогу до працівників Бердянського міського відділу ГУ МВС України в Запорізькій області. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство).