Російський окупант не вгамовується. Тож маємо бути готові у будь-якому куточку нашої країни активно протистояти в разі збройної агресії. Такої думки дотримуються і в Тернополі. Тут починають військово-медичні навчання для цивільних. Пройти курс зможе кожен — від 18 до 55 років, варто лише в міськраді заповнити анкету.

Готуватиме тернопільців до можливої участі в обороні міста та партизанської боротьби школа допризовної підготовки міськради разом з військовою частиною, яка дислокується в обласному центрі, військовою кафедрою Тернопільського національного економічного університету, підрозділом рятувальників. Заняття триватимуть у позаробочий час 7—10 днів, задля цього розробили спеціальну програму. Навчатимуть зокрема, як діяти та виживати під час обстрілів, бомбардування чи хімічної атаки, надавати домедичну допомогу. Також будуть «уроки» з вогневої і тактичної підготовок. За словами міського голови Сергія Надала, цей проект більше зорієнтований на чоловіків і передовсім такий навчальний курс повинні пройти працівники комунальних установ, міської ради, великих підприємств.

Директор школи допризовної підготовки Валерій Боднар стверджує, що нині школярі стали надто відповідально ставитися до вивчення предмета «Захист Вітчизни». Батьки пишуть заяви у школах, і навіть дівчата вивчають військову справу за програмою хлопців. Тим часом міська влада готує для тернопільців пам’ятку, як правильно поводитися в разі воєнної агресії. Ці короткі настанови, правила надрукують і розповсюдять.