Сподіваємося, не уникне відповідальності один із лідерів «Русской православной армии» (РПА), житель Миколаєва. Стосовно керівника цієї терористичної групи, яка діє на сході України, слідчі УСБУ в Дніпропетровській області днями розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наприкінці квітня понад півсотні озброєних бойовиків напали на військовослужбовців 25-ї окремої повітряної десантної бригади ВДВ ЗС України, які обороняли блокпост в Амвросіївському районі Донеччини. Під прицільним вогнем терористів десантникам вдалося відбити ворожий напад і затримати командира бойовиків, який був одягнений у військову форму без розпізнавальних знаків та балаклаву, при собі мав бойову гранату РГД-5, автомат АКС-74 та споряджені магазини з бойовими набоями. Полонений зізнався, що він один із керівників РПА і що зброю та боєприпаси йому видали у будівлі УСБУ в Донецькій області від керівництва самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР).

До речі, у тому ж Амвросіївському районі співробітники СБУ, українські прикордонники та військовослужбовці на початку червня затримали чотирьох наших співвітчизників, які планували вчинити вибухи та збройний напад на відділ прикордонної служби «Амвросіївка» ДПС України. З’ясувалося, що таке завдання їм дали керівники так званої ДНР, щоб дестабілізувати ситуацію серед військовослужбовців та залякати мирне населення. Крім того, терористи планували викрасти полковника прикордонної служби. Але не так сталося, як гадалося: правоохоронці вчасно помітили злочинців, коли ті спостерігали за будівлею ДПС із своєї автівки. У запроданців вилучили три автомати Калашникова, пістолет Макарова, чимало бойових набоїв та два саморобні вибухові пристрої. Як згодом повідомила прес-служба УСБУ в Дніпропетровській області, за цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження — за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.