Історія з українським пілотом Надією Савченко, яку полонили сепаратисти і незаконно вивезли на територію Росії, попри увагу до неї всього світу не закінчилася хепі-ендом або хоча б звільненням під заставу. Воронезький суд залишив дівчину під вартою до 30 жовтня. Про це повідомив у Twitter один з її адвокатів Микола Полозов.

Захист наполягав на зміні міри покарання у вигляді застави на суму 1 мільйон рублів. Але, мабуть, на суддів справила дратівливе враження футболка бранки з величезним тризубом. Росіяни взагалі збиралися етапувати полонену до Москви для проведення психіатричної експертизи. Доступ адвокатів до неї було б унеможливлено протягом місяця.

Однак здійснити задумане не вдалося: Надія Савченко передала заяву про відмову від психолого-психіатричної експертизи. Щоправда, не вдалася й задумка захисників ув’язненої щодо порушення кримінальної справи за

ст. 126 КК РФ (викрадення людини). Як повідомив адвокат ув’язненої Марк Фейгін, суд відмовив захисту на тій підставі, що, мовляв, бранку ніхто не викрадав.

Сама ж Савченко переконана, що в Росії немає справедливості, немає закону, повідомляє УНІАН. «Ваша влада — це просто... Слава Богу, в нас вже немає Януковича. Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна», — заявила вона в суді. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»