КРАЩЕ КІНО. Набережна Круазетт у Каннах і далі дивує розмаїттям зірок та їхнім гламурним вбранням. Серед акторів нового покоління на події зявилася ветеран італійського кіно Клаудіа Кардінале.

Половина кінофестивалю вже позаду, а інтрига щодо того, хто ж стане переможцем, стає дедалі цікавішою.

Останні новини з червоної доріжки – від корреспондента euronews: «Боротьба за Золоту пальмову гілку отримала новий поворот із появою двох новинок, які причарували публіку. «La Grande Bellezza» («Велика краса») італійського режисера Паоло Соррентино зірвала овації та утвердилася серед фаворитів. Ще одна сенсація – стрічка «Behind the Candelabra» («За канделябрами») Стівена Содерберга – це блискуче повернення Майкла Дагласа. З ним разом грає Метт Деймон, роботу якого у цьому фільмі вже назвали кращою за всю його карєру».

Майкл Даглас грає реального персонажа – відомого піаніста Лібераче, який у 1950-70-х рр був найвисокооплачуванішим артистом у світі. Він мав звичку виступати із канделябрами на роялі.

Іншу новинку Канн – «Велику красу» Соррентино – вже встигли порівняти з «Dolce Vita» Федеріко Фелліні. Обидва фільми називають реальними претендентами на перемогу.

Copyright © 2013 euronews