Вітчизняне зовнішньополітичне відомство оприлюднило коментар щодо не узгодженого з українською стороною відвідання президентом РФ Автономної Республіки Крим.

Таким чином Міністерство закордонних справ України здійснило дипломатичний демарш та висловило рішучий протест російській стороні у зв’язку з неузгодженим з Україною відвіданням 13-14 серпня президентом В. Путіним та іншими російськими високопосадовцями тимчасово окупованої території України — Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Такий крок, здійснений попри застереження України, є черговим фактом нехтування російською стороною державним суверенітетом України, Статутом ООН, резолюцією Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, двосторонніми та багатосторонніми зобов’язаннями.

Україна розглядає цей та інші неузгоджені «візити» російських високопосадовців до Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невдалу спробу легітимізувати незаконні «органи влади» на тимчасово окупованій території України, повідомляє прес-служба МЗС. А також фактично схвалити дії, які вже призвели до економічних і соціальних проблем, порушень прав людини, переслідувань журналістів, україномовних громадян і корінного кримськотатарського населення Автономії, порушень майнових прав юридичних та фізичних осіб України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»