У Вінниці передбачають створити понад 6 тисяч нових робочих місць в індустріальному парку, концепцію розвитку якого схвалив виконком міської ради. На одній з околиць обласного центру під нього відвели площу 60 гектарів, і сюди залучать інвесторів для будівництва підприємств з виробництва харчових продуктів, одягу, меблів тощо. Реалізація проекту пожвавить економічний розвиток міста й позитивно позначиться на якості життя населення.

«Розміщення парку на окремій промисловій ділянці дає можливість сконцентрувати промислове виробництво на певній площі за межами житлових та рекреаційних територій. Це позитивно вплине й на екологічну ситуацію в місті», — зазначила заступник департаменту економіки та інвестицій міської ради Олена Гузлякова.

Концепція індустріального парку відповідає стратегії Вінниці до 2020 року й дає можливість звернутися до центральних органів виконавчої влади щодо його включення в загальнодержавний реєстр індустріальних парків, щоб претендувати на отримання відповідної державної допомоги. Підприємства, які будуть розташовані на території парку, матимуть певні переваги. Також важливо, що тут розвиватимуться інноваційні й високотехнологічні виробництва. У міській раді кажуть, що парк дасть нові робочі місця і буде джерелом поповнення державного і місцевого бюджетів.