Висловити підтримку Україні у складний для неї час до Києва прибув Президент Європейського парламенту Мартін Шульц. Він зустрівся із Президентом нашої держави Петром Порошенком і запевнив його, що підтримує Україну на її шляху до європейської інтеграції. Петро Порошенко подякував гостеві за це. Особливо за зусилля із синхронізації процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка, сподіваються сторони, відбудеться 16 вересня одночасно в обох парламентах.

Президент України зазначив, що ця подія продемонструє єдність Європи, Європейського парламенту та солідарність об’єднаної Європи з Україною у важкі для неї часи. «Ваша підтримка, солідарність та єдність життєво важливі для України», — цитує  Президента його прес-служба.

Мартін Шульц назвав ратифікацію угоди з ЄС «історичним моментом» і повідомив, що буде організовано відеоконференцію для одночасного висвітлення цієї події. Наголосивши, що це його перший візит за межі Європейського Союзу під час другої каденції у ранзі глави Європарламенту, високопосадовець ще раз засвідчив солідарність Старого Світу з Україною.

Свою вдячність Мартіну Шульцу висловив і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Глава уряду привітав готовність Європарламенту ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзомсинхронно з Верховною Радою.

За повідомленням департаменту інформації та комунікацій з громадськістю СекретаріатуКабінету Міністрів, глава нашого уряду і Президент Європейського парламенту обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні. «Для нас, — заявив Арсеній Яценюк, — важлива рішуча і єдина позиція європейських законодавців на підтримку зусиль України у боротьбі з російською агресією». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»