Жіноча збірна України виграла принциповий поєдинок проти Росії в десятому турі Всесвітньої шахової Олімпіади, що проходить в норвезькому Тромсе, передає ТСН.

На першій дошці лідери команд Анна Музичук і «втікачка» Катерина Лагно зіграли внічию. Також внічию закінчили свої зустрічі Марія Музичук проти Вікторії Гуніної і Анна Ушеніна проти Олександри Костенюк.

Доля зустрічі вирішилася в поєдинку досвідченої Наталії Жукової проти Ольги Гирі. Українка впевнено виграла партію.

Підсолодив перемогу ще й той факт, що для росіянок ця поразка стала першою на турнірі.

Проте, незважаючи на невдачу, Росія зберегла лідерство, маючи 18 очок. Наші ж дівчата разом з китаянками, які несподівано зіграли внічию з іспанками, поділяють 2 і 3 місця з 17 очками. В останньому вони зустрічаються між собою.

А ось чоловіча команда зіграла внічию 2:2 з Азербайджаном. Павло Эльянов виграв свою партію, внічию зіграли Руслан Пономарьов та Олександр Моісеєнко, а Василь Іванчук зазнав поразки.

Україна з 15 очками поділяє 3-10 місця, займаючи за додатковими показниками 4 місце. У останньому турі наша команда зустрічається з угорцями.

Нагадаємо, що перед стартом турніру вибухнув скандал із жіночою збірною Росії: організатори не пускали росіянок на Олімпіаду. Проте втрутився президент FIDE – росіянин Кірсан Ілюмжинов.