Україна вимагає від Росії забезпечити повернення 245 українських військовослужбовців, які перебувають на її території.

Про це у середу на брифінгу у Києві заявив заступник директора Департаменту політики і комунікацій МЗС України Василь Зварич, передає УКРІНФОРМ.

«Поблизу пункту пропуску Гукове в Ростовській області перебуває ще 245 українських військовослужбовців, близько 50 з яких – офіцери», – сказав Зварич.

За його словами, військові охороняються спецпідрозділами РФ та щодо них проводяться слідчі дії, опитування, а також застосовуються методи морально-психологічного тиску.

«Натомість, жоден з військовослужбовців не висловив бажання отримати притулок у Російській Федерації. Усі жадають якомога швидшого повернення на Батьківщину», – сказав дипломат.

Він підкреслив, що заяви представників російської влади та ЗМІ про інші наміри українських військовиків є "нічим іншим, як пропагандиським жестом, що не має нічого спільного з реальністю".

Зварич наголосив, що Україна вимагає від РФ забезпечити повернення її військовослужбовців на Батьківщину. «Українська сторона готова забезпечити їхню зустріч на кордоні та безпечне транспортування. Закликаємо російське керівництво не зволікати з цим та не намагатися чинити провокації», – підкреслив дипломат.