Протистояти спровокованому Росією складному геополітичному конфлікту можливо лише за умови, якщо світ об’єднає свої зусилля, аби допомогти Україні так, як ми допомагаємо Європі і Європейському Союзу. У цьому переконаний Прем’єр-міністр нашої країни Арсеній Яценюк. І це не просто побажання, а, швидше за все, обов’язок міжнародної спільноти. Адже Україна нині захищає не лише себе. Ми обороняємо кордони Старого світу, обороняємо мир і спокій у Євросоюзі.

Про це глава нашого уряду сказав в інтерв’ю одному із телевізійних каналів. Він наголосив на необхідності виконання Росією мінських домовленостей і одразу зазначив, що агресор не хоче їх виконувати. Свідчення цьому — сотні нових танків, броньованої техніки, модернізоване озброєння і десятки тисяч натренованих російських терористів, завезених в Україну вже під час другого перемир’я.

«Приберіть своїх бандитів, зупиніть російську військову агресію і дайте людям можливість нормально жити. Собі також дайте змогу жити. Зробіть Росію процвітаючою країною, а не агресором», — звернувся Прем’єр з телеекрану до тих, хто вже рік тероризує Україну.

Він укотре підкреслив, що ми хочемо миру. В Україні немає партії війни. Зі зброєю в руках ми вимушені боротися за мир. Самотужки це робити досить важко, адже протистоїмо потужному агресорові — одній із найбільших армій світу. Тому й закликаємо наших європейських партнерів, наших західних друзів дати Україні можливість захистити власну територію. Причому, наголосив Арсеній Яценюк, ми просимо у союзників не наступальну, а оборонну зброю, якою захищатимемо свої і європейські кордони, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ті, хто на заході Європейського Союзу думають, що російські танки туди не доїдуть, — дай Боже, — зазначив він. — Однак ми також півтора року тому думали, що Росія ніколи не зважиться на анексію Криму і воєнне вторгнення на територію Донецька і Луганська. Але є те, що є».