ДОСЯГНЕННЯ. 26 липня віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко та міністр освіти і науки Дмитро Табачник взяли участь в урочистій зустрічі з чемпіонами та призерами XXVII Всесвітньої літньої універсіади 2013 року, яка пройшла в Казані.

Під час урочистого заходу віце-прем’єр подякував молодим спортсменам за вдалий виступ на всесвітніх студентських іграх та вручив 90 державних нагород українським спортсменам та тренерам.

Державна нагорода — вагомий стимул для подальших досягнень. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

«Від Президента та уряду щиросердно вітаю вас, гордість українського спорту — чемпіонів і призерів Всесвітньої літньої універсіади-2013, тренерів, ректорів вищих навчальних закладів, усіх тих, хто зробив вагомий внесок у високе загальнокомандне місце збірної України», — зазначив у своєму вітальному слові Костянтин Грищенко.

За словами урядовця, успішний виступ української команди на такому престижному міжнародному турнірі свідчить про високу ефективність роботи нашої освітньої галузі, де зуміли чітко налагодити навчальний процес і спортивно-масову роботу в кожній студентській групі, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Вітчизняні студенти здобули 77 медалей різного гатунку (12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових). За кількістю нагород Україна опинилася в призовій трійці після росіян і японців. Такий високий результат  робить честь і славу спортивній Україні.

Цьогорічна Універсіада в Казані не тільки побила всі попередні рекорди щодо кількості учасників, а й з видів спорту. Вперше у змаганнях такого рівня взяли участь понад 30 тисяч студентів-спортсменів з майже 2800 вищих навчальних закладів, які представляли понад 160 країн. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»