«Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт. Про це під час брифінгу заявив виконуючий обов'язки генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк, передає кореспондент РБК-Україна.

«З початку, як нова економічна команда зайшла на «Укрзалізницю», ми намагалися всіма можливими терапевтичними методами вилікувати «Укрзалізницю», але, на жаль, сьогодні ми змушені визнати, що настав час до хірургічного втручання. Сьогодні ми сповістили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями «Укразалізниці», про початок переговорного процесу по внутрішньому боргу, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрям та обсяги реструктуризації, яку «Укрзалізниця» планує здійснити в 2015 році», — заявив Бланк.

За його словами, беззаперечною підставою для початку такої операції стала «вкрай складна ситуація в країні, фактична непідконтрольність усієї залізниці і перевізного процесу, яким керують в центрі, значні обсяги падіння вантажообігу».

Також він зазначив, що «корінь цього питання полягає навіть не стільки в військових діях, які відбуваються сьогодні, скільки в роках безгосподарності та корупції, з якими «Укрзалізниця» жила останні роки».

«Переговори почалися сьогодні і в найближчі тижні вони будуть у досить інтенсивній фазі щодо внутрішнього боргу. Після чого вони перейдуть до окремих питань зовнішнього боргу, в тому числі реструктуризації 500 млн євро облігацій, які є частиною реструктуризації, що підтримав міжнародний валютний фонд і координує Міністерство фінансів», — повідомив Бланк.