Вжити невідкладних заходів для забезпечення належних умов навчання дітей у двох школах на Івано-Франківщині та Волині доручив Прем’єр-міністр Микола Азаров. У цих закладах близько двохсот школярів навчалися в аварійних приміщеннях, що не є шкільними за призначенням.

Зрозуміло, що ситуація викликала справедливі нарікання батьків. Так, батьки учнів Раковецької ЗОШ І—ІІ ступенів Богородчанської районної ради Івано-Франківської області вирішили не пускати дітей до непристосованих приміщень. Батьки також категорично не погоджуються, щоб їхні діти їздили до шкіл у сусідні села.

Загальноосвітня школа І—ІІ ступенів с. Осівці Камінь-Каширського району Волинської області розміщена у п’яти непристосованих приміщеннях. Зокрема, учні першого класу навчаються у приміщенні дошкільного навчального закладу, а учні 2—4 класів — у приміщенні сільської ради.

Микола Азаров обурений не тільки тим, що дітям не було створено необхідних умов для навчання, а й тим, що цю ситуацію приховували місцеві чиновники. Глава уряду доручив Міністерству освіти і науки разом з обласними адміністраціями вжити термінових заходів з виправлення ситуації та зробити адміністративні висновки щодо тих посадовців, хто відповідає за незадовільну підготовку до навчального року.

Сьогодні в с. Раковець розпочато закладення фундаменту нової школи, а в с. Осівці розроблено проектно-кошторисну документацію.

Прем’єр-міністр також доручив Міністерству фінансів у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства передбачити кошти для будівництва шкіл у необхідному обсязі за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Водночас Микола Азаров наголосив, що 1 вересня всі діти, безумовно, повинні були сісти за шкільні парти у належно підготовлених до навчання приміщеннях. Відповідальність за це несуть Міністерство освіти і науки, а також місцева влада, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Уряд продовжить контролювати виконання цього завдання. На звернення батьків чи педагогів на місця готові виїхати відповідальні комісії, завдання яких полягає у виявленні й допомозі оперативно усунути недоліки підготовки закладів до навчального процесу.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»